Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Buitenmuur reinigen

Je kunt je buitenmuur oftewel gevel op verschillende manieren laten reinigen door een gevelreinigingsbedrijf. De staat van vuil bepaald op welke manier de reiniging plaatsvindt. De 3 methodes zijn: stoomreiniging, chemische reiniging en zandstralen.

Welke methode?

  1. Stoomreiniging
  Met een hogedrukreiniger waarbij de temperatuur van het stoom oploopt tot 150 graden Celsius wordt vuil bij direct contact opgelost. Het voordeel van deze methode is dat er geen chemicaliën in het water zitten en is stoomreiniging dus erg milieuvriendelijk.

  Geschikt voor: milde vorm van vuil op de gevel, na verwijdering van klimop, mossen en algen en bij lichte vorm van graffiti.

  Kosten: de prijs is gemiddeld €5 tot €15 euro per m2.
   
  2. Chemisch reinigen
  Een ander optie is chemisch reinigen. Een chemisch middel wordt direct op de gevel aangebracht middels een borstel. Nadat het middel is ingetrokken wordt het onder hoge druk afgespoeld met water. Deze methode is slecht voor het milieu door de chemische ingrediënten welke in de grond kunnen trekken. Echter zijn er ook biologisch afbreekbare middelen, welke gevelspecialisten steeds vaker gebruiken. Laat je daarover informeren.

  Geschikt voor: het verwijderen van verfresten en roest.

  Kosten: de prijs is gemiddeld €5 tot €15 euro per m2.
   
  3. Zandstralen
  Weer een andere optie is zandstralen. Echter kan zandstralen alleen in het geval van sterke gevelstenen of gevelgevelbekledingg van harde materialen, want het kan minder sterk materiaal snel beschadigen.

  Bij zandstralen wordt water gemengd met perslucht en zand (straalmiddel). Zandstralen vraagt deskundigheid en moet altijd door een specialist worden uitgevoerd. De intensiteit van spuiten, de afstand tot de gevel en de korrelgrootte en vorm zijn erg belangrijk voor het gewenste resultaat. En natuurlijk het voorkomen van beschadigen aan de gevel.

  Geschikt voor: bij hardnekkig vuil en bij het verwijderen van graffiti.

  Kosten: de prijs is gemiddeld €10 tot €20 euro per m2.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende gevelwerkers