Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Gevelrenovatie kosten

De gevel is de eerste indruk van je woning en daarom is het voor veel huiseigenaren belangrijk om deze in topconditie te houden. Het voordeel daarvan is ook dat de gevel langer mee zal gaan en je woning optimaal beschermt tegen vocht en kou. En als je je huis wilt verkopen, dan heeft een goed onderhouden gevel een positief effect op de verkoopprijs. Net als bij veel dingen in het leven geldt ook hier dat regelmatig onderhoud de kosten voor gevelrenovatie over het algemeen laag houdt.

gevelwerker op hoogte

Gemiddelde kosten voor gevelrenovatie

Voordat je besluit aan de gevelrenovatie te beginnen is het verstandig om je te verdiepen in de kosten. Het heeft geen zin om offertes aan te vragen voor diensten waar je eigenlijk geen budget voor hebt. De prijzen schommelen tussen aannemers, maar verschillen de gemiddelde prijzen meestal niet veel. Hier volgt een tabel met gemiddelde prijzen per vierkante meter voor de gangbare soorten gevelrenovatie:

Soort gevelrenovatie Gemiddelde prijs per m2
Schoonmaken van de gevel €5 tot €12
Vernieuwen van de voegen €12 tot €36
Gevel schilderen €25 tot €65
Extra isolatie aanbrengen €105 tot €185
Nieuwe gevelbekleding €45 tot €245

Factoren die de kosten voor gevelrenovatie beïnvloeden

Elke woning is anders en heeft factoren die de kosten kunnen beïnvloeden. De belangrijkste factor is het aantal vierkante meters gevel die jouw woning heeft. Verder moet je rekening houden met de volgende factoren:

  • Hoeveelheid ramen en openingen: Dit bemoeilijkt het werk. Hoe meer lastige hoeken, hoe meer arbeidsuren er nodig zijn. Het resultaat in een hogere prijsopgave.
  • Hoogte van de gevel: Hoe hoger de gevel, hoe meer tijd het werk zal kosten. Zeker als er steigers gebouwd moeten worden brengt dit extra kosten met zich mee.
  • Subsidies: Voor sommige werkzaamheden geeft de gemeente subsidies. Dit kan een hoop schelen in de uiteindelijke kosten en is zeker de moeite waard om even bij jouw gemeente te checken.
  • Achterstallig onderhoud: Dit kan voor nare verrassingen zorgen. Zowel bij de initiële prijsopgave, maar ook tijdens de uitvoering. Hoe slechter een gevel er aan toe is, zeker als er vochtproblemen zijn, hoe hoger de renovatiekosten.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers