Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Gevelonderhoud kosten

De kosten van gevelonderhoud liggen niet zo hoog. Al vanaf €5 per vierkante meter kan je jouw gevel laten schoonmaken. Hoe meer vierkante meter gevel, hoe hoger de kosten. Als je veel ramen hebt, of bijvoorbeeld een hoge gevel waar je lastig bij kan, dan kan de offerte hoger uitvallen.

Gevelonderhoud wordt over het algemeen als een goede investering beschouwd. Een slecht onderhouden gevel kan op de lange termijn voor akelige problemen en dus extra kosten zorgen. De gevel is immers de belangrijkste bescherming van jouw woning, die alle weersomstandigheden opvangt. Een overzicht van de mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen vind je in de volgende tabel:

Soort gevelonderhoud Gemiddelde prijs per m2
Gevel schoonmaken Vanaf €5
Impregneren van gevel Vanaf €7,50
Gevel opnieuw voegen Vanaf €12

Verschillende soorten gevelonderhoud

Gevelonderhoud is een een noodzakelijk kwaad. Het is in je eigen belang je gevel goed te onderhouden. Dat is mooier, je huis is beter beschermd, de stookkosten zijn lager en uiteindelijk krijg je een betere prijs als je je woning verkoopt. Hier volgt een omschrijving van de 3 meest voorkomende soorten gevelonderhoud:

  • Gevel schoonmaken: Er zijn drie methodes om je gevel te reinigen. Dit kan met stoom als je bijvoorbeeld mos of andere aanslag op je gevel hebt. Mocht je oude verf willen verwijderen dan zijn er verschillende chemische producten om je gevel mee schoon te maken. Voor echt hardnekkig vuil kan je ook je gevel laten zandstralen.
  • Impregneren van de gevel: Dit is het aanbrengen van een vochtwerende laag over de gevel. Dit voorkomt vorstschade, en de vorming van schimmel. Sommige producten hebben ook brandwerende eigenschappen.
  • Gevel opnieuw voegen: Via oude voegen komt er koude lucht en vocht in je spouw. Dat betekent hogere stookkosten en zorgt voor eventuele vochtproblemen in je woning. Dit kan worden voorkomen door de voegen opnieuw aan te brengen.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers