Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Kosten verf verwijderen

Als het nodig is een oude verflaag van de gevel te verwijderen zijn er verschillende technieken op de markt.

Als er met latex is geverfd, dan kan het met stoom verwijderd worden. Als de verf er al lang op zit, dan werkt een chemisch of ecologisch oplosmiddel vaak beter. Echt hardnekkige verf, zoals graffiti is vaak alleen te verwijderen door middel van zandstralen.

Soorten verf verwijderen Gemiddelde kosten per m2
Met stoom verf verwijderen Vanaf €8
Chemisch verf verwijderen Vanaf €16
Ecologisch verf verwijderen Vanaf €15
Zandstralen Vanaf €12

Soorten verf verwijderen

De juiste keuze van de methode om verf te verwijderen hangt eigenlijk altijd af van de hardnekkigheid van de verflaag. Dat is zelf lastig in te schatten, dus vraag altijd om advies van een professional. Deze kan de beste methode aanraden, zodat het werk snel gedaan is en jij geen extra kosten hebt. Dit zijn de 4 meest gangbare manieren om verf te verwijderen:

  • Stoom: Dit is de simpelste en minst agressieve methode. Hete stoom wordt met hoge druk op de gevel geprojecteerd om dunne verflagen te verwijderen.
  • Chemisch oplosmiddel: Als de verflaag hardnekkig is en al lang op de gevel zit, dan is het nodig om de verf op te lossen met een chemisch middel. Dat middel trekt een tijdje in en naderhand wordt de verf met water van de gevel gespoten.
  • Ecologisch oplosmiddel: Verf verwijderen met een ecologisch oplosmiddel heeft natuurlijk de voorkeur. Alhoewel de meningen verdeeld zijn of het ook goed werkt met echt hardnekkige verf.
  • Zandstralen: Deze methode is ook ecologisch verantwoord, maar is vrij agressief voor de gevel. Een mengsel van fijne zandkristallen vermengd met water wordt met hoge druk op de muur gespoten. Het schuurt de gevel als het ware. Effectief, maar de gevel moet erna wel behandeld worden.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers