Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Kosten gevelwerken

Het is moeilijk om een exacte prijs voor jouw klus voor de kosten van gevelreiniging te geven. Daarom geven we graag indicatieprijzen en een praktijkvoorbeeld zodat je een idee krijgt.

Prijsbepalende factoren

De volgende gemiddelde prijzen kunnen variëren doordat er een aantal factoren in het spel zijn die hier invloed op hebben. In het geval van gevelwerken zijn dit de 3 grootste bijdragers.

  • De staat van de gevel: heb jij last van doorslaand vocht en heb je hiervoor direct een gevelwerker ingeschakeld, dan kan het goed zijn dat deze met een schoonmaakbeurt opgevolgd door het impregneren van de muren het probleem volledig kan verhelpen. In het geval van schade aan de gevel is het vaak verstandig om dit snel te verhelpen, zodat de staat van de gevel niet verslechterd. Voer daarom zelf regelmatig een inspectie van je gevel uit waarbij je let op barstjes, afbrokkelingen, aanslag en begroeiing.
  • De methode: bovenstaande werkzaamheden zijn op verschillende manieren uit te voeren. Zo heeft het soort voeg dat je wilt invloed op de uiteindelijke prijs en kan dit oplopen tot meer dan €15 per vierkante meter. Ook zijn er een aantal manieren waarop je de gevel kunt laten reinigen, met verschillende prijskaartjes uiteraard.
  • Het oppervlak: het spreekt voor zich dat het goedkoper is om werkzaamheden aan een kleine gevel te laten uitvoeren dan aan een grote gevel. Toch kun je vaak door een groter oppervlak aan te bieden een betere prijs per vierkante meter krijgen. Als je de gevelwerker de mogelijkheid geeft meerdere dagen bij jou aan de slag te gaan, zal deze efficiënter kunnen werken en dus de prijs verlagen.

gevelreiniging

De prijsopbouw

Omdat gevelwerken vaak arbeidsintensief zijn en er veel tijd gaat zitten in het uitvoeren van de werken, betaal je logischerwijs een groot bedrag voor het arbeidsloon van de specialist. Deze bestaat gemiddeld uit zo’n 65% van de totaalprijs. De materialen die worden gebruikt zijn over het algemeen niet erg duur en daarom nemen deze maar 25% van de totaalkosten in beslag. De overige 10% bestaat uit voorrijkosten, steiger- en containerhuur en afvoerkosten van het puin, indien van toepassing.

Een particuliere woning?

Bij een particuliere woning zijn de kosten per m2 meestal wat hoger. Vaak moet je rekenen op een prijs van €7 euro tot €20 euro per m2. Het aantal vierkante meters zijn vaak een stuk kleiner en de muren kennen geen grote gemakkelijke oppervlaktes als bij bedrijfspanden bijv..

De kosten voor gevelreiniging verschilt per gevelspecialist. Gemiddeld zijn de kosten voor gevelreiniging €5 per m2 voor stoomcleanen en chemische reiniging. Om je een beeld te geven op wat voor bedrag je komt zijn we uitgegaan van een gevel van 60 m2 (gemiddelde rijtjeshuis in Vlaanderen). Let op, in de meeste gevallen gaat gevelreiniging gepaard met het renoveren van voegwerk en/of impregneren.

Werkzaamheden Kosten
Reinigen (stoomcleanen) €300 – €900
Reinigen en voegen (schaduwvoeg) €1500 – €2000
Reinigen, voegen en impregneren €3000 – €4000

Ontdek zelf de exacte gevelreiniging kosten door offertes op te vragen bij gevelreinigers.

resultaat dak reinigen

Prijsvoorbeeld

In dit voorbeeld gaat het om een bedrijfspand in Leiden met een hoogte van 7 meter. Het pand is van alle kanten gemakkelijk te bereiken en kent asfalt en bestrating rondom. In totaal is er 1.000 vierkante meter aan gevelreiniging nodig. Het gaat hier om gevelplaten met vervuiling door bouwstof en roet en ook wat aanslag op de noordelijke kant van het pand. Het pand zal schoongemaakt worden door het te borstelen en schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Het metselwerk hoeft hierbij niet schoongemaakt te worden. Natuurlijk wordt er een hoogwerker gebruikt om overal goed bij te komen. De totale gevelreiniging kosten zijn €1634 euro. Als je dit verdeelt over alle vierkante meters dan zie je dat je nog geen €2 euro per m2 betaald. Hierbij geldt dat hoe meer vierkante meters je laat reinigen hoe lager de kosten per m2 zullen zijn.

De kosten van de 3 methodes

> Stoomreiniging

Met een hoge druk en een temperatuur van het stoom dat oploopt tot 150 graden Celsius wordt vuil van het geveloppervlak gespoten. Het voordeel van deze methode is dat er geen chemicaliën in het water zitten, dus milieuvriendelijk is.

De prijs is gemiddeld €5 tot €15 euro per m2.

> Chemisch reinigen

Een ander optie is chemisch reinigen. Het chemisch middel wordt direct op de gevel aangebracht middels een borstel. Nadat het is ingetrokken wordt het chemisch middel onder hoge druk afgespoeld met water. Deze methode is slecht voor het milieu door de chemische ingrediënten die in de grond en het oppervlaktewater kunnen komen. Echter zijn er ook biologisch afbreekbare middelen. Laat je daarover informeren.

De prijs is gemiddeld €5 tot €15 euro per m2.

> Zandstralen

Nog een ander optie is zandstralen. Echter kan zandstralen alleen bij sterke gevelstenen of harde materialen, omdat het veel kan beschadigen bij minder sterk materiaal zoals natuursteen.

Bij zandstralen wordt water gemengd met perslucht en zand (straalmiddel). Zandstralen vraagt deskundigheid en moet altijd door een specialist worden uitgevoerd. De intensiteit van spuiten, de afstand tot de gevel en de korrelgrootte en vorm zijn erg belangrijk voor het gewenste resultaat.

De prijs is gemiddeld €10 tot €20 euro per m2.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers