Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Gevel impregneren

In de loop van de tijd zal je gevel gereinigd moeten worden om vochtproblemen tegen te gaan. Als je zo ver bent dan kun je denken aan het reinigen en impregneren van je gevel.

Wat is gevel impregneren?

Wanneer je gevel verkleurd is of mossen en algen op je gevel groeien dan kan het deze gaan aantasten. Dat zorgt op den duur voor vochtproblemen. Doorslaand vocht in je woning is erg vervelend en is impregneren de oplossing voor dit vochtprobleem. Voordat je kunt impregneren moet je je gevel wel eerst reinigen.

Nadat je je gevel hebt gereinigd laat je hem impregneren. Impregneren is het vochtwerend maken van de gevel. Je voorkomt dat er vocht in je huis komt via de gevel. Tevens zorgt het impregneren ervoor dat de gevel geen vuil, mos en algen meer vasthoudt. Een ander woord voor impregneren is hydrofoberen.

3 redenen om je buitenmuren te laten impregneren

We kunnen je 3 goede redenen geven waarom het zinvol is om je buitenmuren te laten impregneren na het reinigen.

  1. Het is een bescherming tegen doorslaand vocht. Bij vorst zal het regenwater dan niet in de buitenmuren gaan vriezen, welke voor schade in de buitenmuur kan zorgen.
  2. Door het impregneren zorg je ervoor dat vuil, mossen en algen zich niet meer makkelijk op de buitenmuur kan vastzetten.
  3. De waarde van je woning daalt niet.

Bekijk ook deze pagina over het reinigen van de buitenmuur.

Kosten gevel impregneren

Het impregneren van je gevel is specialistisch werk. Het is een klus die je laat doen door een gevelspecialist. Zo’n specialist kan je vertellen welke werkzaamheden je gevel nodig heeft en wat de kosten zullen zijn. Uiteraard zijn er verschillende gevelspecialisten met allen hun eigen vanafprijs.

De prijs voor het impregneren ligt tussen de €8 en €12 euro per m2. De prijs wordt bepaald aan de hand van het impregneermiddel, de oppervlakte die impregneert moet worden en de bereikbaarheid van de gevel. Impregneren is maatwerk en daarom is het raadzaam om meerdere prijsindicaties op te vragen bij verschillende gevelbedrijven.

Houd er rekening mee dat je ook reinigingskosten van de gevel hebt. Je kunt alleen impregneren als de gevel is gereinigd. Laat je informeren naar de bijkomende werkzaamheden en de kosten ervan.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers