Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Voegrenovatie kosten

Om jouw gevel mooi te houden, is het belangrijk om met enige regelmaat de voegen te renoveren. Afbrokkelende voegen zijn geen mooi gezicht. De voegen houden verder ook kou en vocht uit je woning. Het is dus een win-win situatie om de voegen in topvorm te houden.

Een voegrenovatie hoeft overigens ook helemaal niet veel te kosten. Een standaard voeg renoveren is al mogelijk vanaf €10 per vierkante meter. Omdat de kosten per vierkante meter worden berekend, hangen de totale kosten dus sterk af van het aantal vierkante meter gevel dat jouw woning heeft.

verdiepte platte voeg

Overzicht kosten voegrenovatie

Er zijn veel soorten voegrenovatie om uit te kiezen. Het hangt helemaal af van jouw smaak, budget en stijl van je woning. Voor een moderne woning met strakke gevels volstaat een platte voeg vaak. Maar heb je een oud en karakteristiek huis, dan wil je wellicht liever wat meer investeren in een ambachtelijke knip- of snijvoeg. Hieronder een kort overzicht van soorten voegwerk met bijbehorende prijsindicator per vierkante meter gevel:

Soorten voegwerk Prijsindicatie per vierkante meter
Platte voeg Vanaf €10
Holle voeg Vanaf €12
Schaduwvoeg Vanaf €15
Knipvoeg Vanaf €45
Snijvoeg Vanaf €45

Bekijk ook de gevelreiniging kosten pagina.

Soorten voegen

De genoemde voegsoorten zeggen je waarschijnlijk niet zoveel, tenzij je bijvoorbeeld bouwkunde hebt gestudeerd. Om je een beetje op weg te helpen volgt hier een korte uitleg van elke voeg. De verschillen zijn puur esthetisch, want ze maken geen verschil op de isolatiewaarde van je gevel. Lees ook over gevelisolatie.

  • Platte voeg: De platte voeg is het simpelste om aan te brengen en is daarom ook het goedkoopst van alle soorten voegen. Na het aanbrengen van de mortel, veegt de voeger de voegen af en krijgen ze een platte afwerking. Een verdiepte voeg is een variant op de plat gestreken voeg en ligt vaak achter het zichtvlak van de stenen. Hoe diep de voeg moet komen te liggen kan de huiseigenaar zelf bepalen. Zie de foto hierboven voor een voorbeeld van een verdiepte platte voeg.
  • Holle voeg: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze voeg hol. In dit geval veegt de voeger met een speciaal bolvormig schrapertje door de voeg na het aanbrengen van de mortel. Het resultaat is de holle voeg.
  • Schaduwvoeg: Deze voeg is erg populair onder Vlaamse woningbezitters. De voeg wordt als het ware aan één zijde schuin ingekeept. Daardoor ontstaat er een schaduw aan de onderzijde van de bakstenen. Gevels met een schaduwvoeg zijn erg geliefd.
  • Knipvoeg: Op historische- en monumentale gevels wordt vaak een knipvoeg toegepast. Dit is omdat de naden tussen de stenen vaak breed en grillig zijn. Door aan weerszijden in de voeg te knippen ontstaat er een rustig schouwspel.
  • Snijvoeg: De snijvoeg is ook ambachtelijk. Het doel van de snijvoeg is hetzelfde als de knipvoeg. Maar de snijvoeg steekt een halve centimeter uit. De voeger brengt dus een extra laag mortel aan, die hij keurig recht snijdt. Vandaar de naam.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers