Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Mos verwijderen

Wanneer je te maken hebt met vochtige omstandigheden of wanneer er een boom naast je huis staat is mos een veelvoorkomend probleem. Mos op je gevel moet je verwijderen wil je voorkomen dat deze verzwakt. Mos kun je op 2 manieren weghalen namelijk:

1) Mos weghalen met een borstel

Heb je een wat ouder huis en is de gevel poreus geworden dan heb je vaak last van hardnekkig mos. De wortels kunnen zich in de gevel uitslaan waardoor het zich maar lastig laat verwijderen. In dit geval kies je voor weghalen met een borstel. Dit zal zo min mogelijk druk uitoefenen op de gevel en de kans dat deze beschadigd raakt is klein. Denk eraan dat je zo min mogelijk gebruik maakt van agressieve schoonmaakmiddelen om de gevel niet te verzwakken.

mos

2) Mos weghalen onder hoge druk

Ook met een hogedrukspuit kan je mos verwijderen. In dit geval doe je er goed aan om eerst te kijken wat de staat van de gevel of het dak is. Kan je het pleisterwerk of het cement gemakkelijk los krijgen of heb je geen nieuwe dakpannen, kies dan voor de methode met de borstel. Is jouw gevel nog stevig en is het cement niet te poreus dan kan je het mos met een hogedrukreiniger weghalen.

Voorkomen: de muur/het dak coaten

Wil je geen mos meer of wil je het later gemakkelijk kunnen verwijderen, dan kies je ervoor om de muur of het dak te laten coaten. Deze coating laat een witte waas achter en krijgt mos daardoor geen grip meer. Als het mos toch terugkomt of er is groene aanslag dan is het verwijderen een stuk makkelijker te doen. Lees ook

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers