Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Graffiti verwijderen

Niets is vervelender dan wanneer een baldadige jeugd je muur heeft voorzien van graffiti. En vaak kun je de kosten op niemand verhalen.

Daarom zal je er misschien wel voor kiezen om de graffiti zelf te verwijderen. Het is echter beter om een gevelreiniger aan het werk te zetten, omdat het verwijderen een vak apart is.

Gemakkelijk of niet?

Met de juiste gevelreiniging om graffiti te verwijderen zal je een vakman in huis moeten halen, die zal kijken naar de ondergrond. De gevel is namelijk bepalend voor de manier waarop de gevelreiniging wordt gedaan. Zo wordt er andere methode gebruikt bij een aluminium ondergrond vergeleken met bijvoorbeeld een stenen ondergrond.

graffiti-vandalisme

De manieren

Graffiti is op verschillende manieren te verwijderen. Hieronder de mogelijkheden en indicatieprijzen.

  Stoomreiniging
  Met een hogedrukreiniger wordt de graffitiverf opgelost. Er wordt hete stoom, waarbij de temperaturen op kunnen lopen tot wel 150 graden Celsius, tegen de buitengevel gespoten. Het voordeel van deze methode is dat er geen chemicaliën in het water zitten, dus is het milieuvriendelijk.
  De prijs ligt gemiddeld tussen de €5 tot €15 euro per m2.
   
  Chemisch reinigen
  Een ander optie is chemisch reinigen. Het middel wordt direct op de gevel aangebracht middels een borstel. Nadat het middel is ingetrokken wordt alles onder hoge druk afgespoeld met water. Deze methode is slecht voor het milieu door de chemische ingrediënten die in het grondwater terecht kunnen komen. Echter zijn er ook biologisch afbreekbare middelen. Laat je daarover informeren.
  De prijs ligt gemiddeld tussen de €5 tot €15 euro per m2.
   
  Zandstralen
  Weer een ander optie is zandstralen. Echter is het alleen geschikt bij sterke gevelstenen of harde materialen, omdat het veel kan beschadigen bij minder sterk materiaal. Indien het om een groot oppervlak met graffiti gaat en de intensiteit van kleurgebruik hoog is (met name het aantal lagen op elkaar) kan gekozen worden voor zandstralen.

  Bij zandstralen wordt water gemengd met perslucht en zand (straalmiddel). Zandstralen vraagt deskundigheid en moet altijd door een specialist worden uitgevoerd. De intensiteit van spuiten, de afstand tot de gevel en de korrelgrootte en vorm zijn erg belangrijk voor het gewenste resultaat.

  De prijs ligt gemiddeld tussen de €10 tot €20 euro per m2.

  spuitbus

  Kosten graffiti verwijderen

  De prijs hangt zoals eerder beschreven dus af van de manier van verwijdering. Onderstaand een tabel met de gemiddelde prijzen voor het verwijderen van graffiti.

  Graffiti verwijderen d.m.v. Gemiddelde prijs per m2
  Stoomcleanen €5 – €15
  Reinigingsmiddel €5 – €15
  Zandstralen €10 – €20

  De bovengenoemde prijzen zijn vanafprijzen per m2. Het hangt van de oppervlakte en de methode af op hoeveel kosten je uitkomt. Wil je weten wat het verwijderen van graffiti op jouw muur precies gaat kosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend tot 4 offertes van specialisten in jouw regio. Door het aanbod naast elkaar te leggen kun je voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding gaan.

  Extra bescherming op je gevel?

  Nadat de gevel schoon is kun je er ook een beschermende laag op (laten) aanbrengen. Het voordeel is dat je dan bij een volgende keer de graffiti gemakkelijker verwijderen kunt. De muur wordt dan geïmpregneerd met een impregneermiddel.

  Daarnaast zijn er ook speciale maar dure anti-graffiti middelen en gaat het hier eigenlijk om een soort lak dat ervoor zorgt dat het verf niet op de ondergrond kan hechten. En is daardoor de graffiti eenvoudig te verwijderen. Ook zijn er alternatieve manieren om graffiti te voorkomen, denk bijv. aan het planten van een klimop indien mogelijk.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende gevelwerkers