Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Gevelrenovatie

Iedereen die een huis bezit zal op een gegeven moment aan gevelrenovatie moeten denken. De invloeden van buitenaf, zoals regen, hagel, zon en uitlaatgassen tasten gevels van woningen nou eenmaal aan. Na verloop van tijd begint een gevel er minder mooi uit te zien, of echte gebreken te vertonen. Het kan ook zijn dat je een verouderde woning hebt gekocht die niet goed geïsoleerd is.

Bespaartips

Een gevelrenovatie kan aardig wat kosten met zich mee brengen. De prijs wordt meestal per vierkante meter berekent, dus hoe meer gevel, hoe hoger de kosten. Hier volgen een aantal tips om op de kosten voor gevelrenovatie te besparen:

 • Doe het zelf: Als je tijd en affiniteit met klussen hebt, dan kan je een hoop geld besparen als je zelf de renovatiewerkzaamheden uitvoert. Je bespaart op arbeidskosten, wat je de helft van het budget kan schelen. Wel moet je goed overwegen of je in staat bent kwalitatief goed werk af te leveren.
 • Vraag meerdere offertes aan: De prijzen van verschillende bedrijven in jouw regio vergelijken is altijd een goed idee. Het ligt redelijk voor de hand, maar toch zijn er maar weinig mensen die echt de moeite nemen.
 • Stel de gevelrenovatie niet uit: Dit gebeurt vaak en daardoor worden problemen met de tijd erger. Het gevolg hiervan is dat de gevelrenovatiewerkzaamheden duurder uitvallen dan nodig was geweest. Als je tijdig en periodiek simpel onderhoud pleegt, dan zal je niet snel verrast worden door een hoge rekening.

gevelstrips plaatsen

Veelvoorkomende soorten gevelrenovatie

Een gevelrenovatie hoeft niet ingrijpend te zijn. Schoonmaken of een nieuw likje verf doet al wonderen. Hieronder vind je de vijf meest voorkomende soorten gevelrenovatie voor Vlaamse woningen:

 • Gevelreiniging: Dit kan met stoom, chemische producten en zandstralen. Je gevel ziet er weer als nieuw uit na een grondige reiniging. Je kan ook oude verflagen verwijderen om daarna weer opnieuw te schilderen.
 • Gevel voegen: Als je voegen niet in orde zijn krijgen kou en vocht de kans om je spouwmuur binnen te dringen. Hierdoor wordt de isolatie en binnenmuur aangetast en ontstaan grote problemen.
 • Gevel schilderen: Dit is de goedkoopste manier om jouw gevel weer een frisse aanblik te geven.
 • Gevel verbeteren met isolatie: Isolatie is erg belangrijk om jouw stookkosten omlaag te brengen. Ook verhoog je het comfort in je huis. Een goede investering dus.
 • Nieuwe gevelbekleding: In plaats van renoveren, kan je natuurlijk ook je gevel opnieuw laten bekleden.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende gevelwerkers