Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Hoe kies je een gevelspecialist?

De gevel van je woning is je visitekaartje en ziet deze er goed uit, dan geeft het mensen direct een goede indruk. Een verwaarloosde gevel, daarentegen, geeft de impressie af dat de gehele woning verwaarloosd is en vies. Daarnaast is de gevel de bescherming van je woning tegen invloeden van buitenaf, zoals neerslag, zonneschijn, zuur uit de regen, zout uit de lucht, aanslag en begroeiing.

Het is dus belangrijk dat de gevel zich in goede staat verkeert, of je bescherming valt weg. Zie je beschadigingen ontstaan, dan is het tijd om gevelwerken in te gaan plannen. Maar hoe vind je hiervoor de beste specialist?

metselwerken

Offertes vergelijken

Iedereen kan ‘gevelspecialist’ intypen in een zoekmachine en je zal ongetwijfeld een bedrijf vinden die de werkzaamheden voor je kan doen. Maar hoe weet je of deze persoon jou de beste aanbieding doet? De enige manier om een goede specialist te vinden voor werkzaamheden aan je gevel is door een aantal bedrijven te benaderen en offertes op te vragen. Deze vergelijk je vervolgens op belangrijke criteria die je zelf bepaalt. De meest doorslaggevende criteria zijn vaak kwaliteit, de aangeboden diensten, de nazorg en de prijs.

  • De kwaliteit: aan een offerte kun je niet aflezen of een bepaald bedrijf vakmanschap zal leveren. Dit kun je echter wel op verschillende manieren controleren. Allereerst zijn er de klantenrecensies waar je veel van kunt leren. Ten tweede kun je kiezen voor een bedrijf dat erkend is en is aangesloten bij een vakvereniging. Om hier lid van te worden en blijven moet een gevelwerker aantonen dat ze vakmanschap leveren, betrouwbaar zijn, veilig en duurzaam werken en dat ze klantvriendelijk zijn. Certificeringen vertellen je ook veel over de kwaliteit van de vakman en over zijn of haar interesse om verder te leren en op de hoogte te blijven.
  • De aangeboden diensten: wat kan de gevelwerker uitvoeren voor de opgegeven prijs? Is er een kandidaat die een stapje verder gaat dan de rest? Controleer niet alleen de werkzaamheden, maar bekijk ook of de voorrijkosten, afvoerkosten en de steiger- of containerhuur hier al bij inbegrepen zijn. Is dit niet het geval, dan zou de rekening wel eens hoger uit kunnen vallen dan verwacht.
  • De nazorg: wat doet de specialist voor je nadat de werkzaamheden zijn afgerond? Is er sprake van een goede garantieregeling en kun je de specialist gebruiken om bijvoorbeeld een onderhoudscontract bij af te sluiten? Het is belangrijk dat je zeker weet dat de samenwerking tussen jullie niet stopt na de oplevering.
  • De prijs: deze categorie staat bewust als laatste genoemd, omdat de verhouding tussen prijs en de andere criteria het belangrijkste is. Prijs alleen zou nooit een doorslaggevende factor moeten zijn, omdat je dan misschien bepaalde diensten misloopt of inlevert op de kwaliteit. Tenzij je te maken hebt met een erg strak budget is het beter om eerst de best scorende specialisten uit te kiezen en vervolgens de prijs erbij te betrekken. Zo zal je dus nooit te veel betalen voor de diensten die je ervoor terugkrijgt, maar weet je ook zeker dat je geen mogelijkheden misloopt die je wel had gehad als je iets dieper in je portemonnee had gekeken.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers