Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Gevelbekleding

De kosten voor gevelbekleding kunnen nogal uiteenlopen. Vooral het soort gevelbekleding is doorslaggevend voor de prijs. Ook speelt mee of er reparatiewerk aan de gevel nodig is, of dat er extra isolatie aangebracht moet worden (bekijk ook pagina gevelisolatie). Dat is natuurlijk per geval erg verschillend. Een overzicht met de gemiddelde prijzen per soort gevelbekleding vind je hierna.

Soort gevelbekleding Gemiddelde prijs per m2
Gevelbepleistering €45 tot €85
PVC sidings €65 tot €115
Houten gevelbekleding €105 tot €245
Cementvezel sidings €105 tot €165
Stenen gevelbekleding €135 tot €245

grijze steenstrips

Verschillende soorten gevelbekleding

Er zijn oneindig veel soorten gevelbekleding waar je uit kan kiezen. De uiteindelijke keuze heeft vooral te maken met jouw smaak, wat er kan en mag in jouw buurt (vaak vergunning nodig), en hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Elk soort gevelbekleding heeft daarnaast ook nog zijn specifiek voor- en nadelen. Hier volgt een korte uitleg over de 5 populairste soorten gevelbekleding in Vlaanderen:

  • Gevelbepleistering: Dit is de goedkoopste en een veel toegepaste gevelbekleding. Er zijn oneindig veel kleuren en texturen mogelijk. Verder kun je kiezen voor een natuurlijke of synthetische bepleistering. Je gevel krijgt een moderne en strakke look door een gladde pleisterlaag aan te brengen. Het nadeel is dat het met de tijd last heeft van de weersinvloeden en vervuilde lucht in een stad.
  • PVC sidings: Deze gevelbekleding is handig, duurzaam en geeft jouw gevel een fris en modern uiterlijk. De horizontaal als verticaal geplaatste panelen laten geen water door en gaan lang mee. Ze zijn in no-time geplaatst en het is daarom een goedkope oplossing. PVC siding kan je in allerlei kleuren kopen, en met hout of beton structuur.
  • Houten gevelbekleding: Hout is een traditionele gevelbekleding die je woning karakter en allure geeft. Er zijn veel houtsoorten geschikt, zoals eik, lariks en hardhout. Het houtsoort bepaalt de prijs, en ook het benodigde onderhoud. Meestal geldt, hoe duurder het hout, hoe minder onderhoud. Met de tijd verandert de kleur van het hout, wat iedere gevel uniek maakt.
  • Cementvezel sidings: Deze sidings lijken op PVC sidings, maar door het materiaal zijn ze nog sterker en gaan ze meestal langer mee. Een gevelbekleding met cementvezel sidings is daarom uitermate geschikt voor regio´s met hardere weersomstandigheden, zoals de kuststreken. Deze sidings zijn onderhoudsarm en snel te installeren.
  • Stenen gevelbekleding: Tegenwoordig bouwen we haast geen muren van blokken steen meer. Als je toch van steen houdt, kies je voor een stenen gevelbekleding. Die bestaat uit dunne strips van natuursteen. Dat is een stuk lichter in gewicht, terwijl je toch kan genieten van het karakteristieke gevoel van natuursteen.

 

`

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers