Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gevelwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over gevelwerken!
Gevelwerkwijzer.be

Dakreiniging

Het dak geeft je woning een complete uitstraling. Wanneer je dak er verwaarloosd uitziet, kan de waarde van je woning lager ingeschat worden. Het laatste wat je wilt in tijden van verkoop. Maar ook wanneer je je huis niet wilt verkopen wil je het voor jezelf goed blijven onderhouden.

Waarom je dak reinigen?

Het reinigen van het dak is iets wat niet meteen bij je opkomt. Meestal blijven daken ook lang mooi en vraagt het niet zo snel om onderhoud. Wanneer het dak er verkleurd, met mossen en algen, uitziet is het hoog tijd voor reiniging.

Niet alleen voor de uitstraling, maar ook om de kwaliteit van je dakpannen en leien te beschermen is dakreiniging belangrijk. Waarom? Omdat je dak bij vuil en mos op den duur scheuren krijgt wat voor lekkage kan zorgen.

mos op dak

Soorten dakreiniging en prijzen per m2

Er zijn verschillende manieren van reiniging. Tevens zijn er werkzaamheden uit te voeren na de reiniging om je dak extra te beschermen voor vuil, mossen en algen. Bekijk ook pagina algen verwijdering.

  • Reiniging dakpannen en dakplaten: dit is een algemene manier van reiniging door gebruik te maken van hoge druk. Meestal wordt deze manier gebruikt voordat er zichtbaar vuil, algen en mossen te zien is. Het is aan te raden om de dakpannen en dakplaten schoon te houden om grotere vervuiling tegen te gaan. Bij milde vervuiling wordt er ook met heet water gereinigd.
  • Reinigen leien en rieten dak: deze soorten daken vragen om zorgvuldige reiniging. Met een hoge druk kun je veel beschadigen, dus het is aan te raden om het onder ‘lage druk’ te reinigen. Rieten daken worden zonder water gereinigd waarbij er een dun laagje van het riet weggeschoven wordt.

De prijs voor dakreiniging ligt tussen de €9 en €13 euro per m2.

  • Ontmossen: indien er op je dak mossen groeien kies je voor het ontmossen. Naast dat je dak er niet mooi uitziet, kan mos op je dak voor lekkages zorgen. Bij regen kan het regenwater in de bedekking gaan, blijft het vaak achter en als het gaat vriezen kan het vocht voor scheurtjes zorgen.

De prijs voor ontmossen ligt tussen de €9 en €15 euro per m2.

  • Dakcoating: dit is iets wat na het reinigen als bescherming gedaan kan worden. Het is aan te raden, omdat dakcoating verschillende voordelen heeft. Naast dat vuil, mossen en algen zich niet zo snel weer opnieuw kunnen hechten aan het dak zorgt dakcoating voor bescherming tegen weersinvloeden.

De prijs voor dakcoating ligt tussen de €30 en €45 euro per m2.

  • Dakgoot reiniging: het reinigen van een verstopte dakgoot. De verstopping ontstaat meestal door bladeren, mos of algen en vuil. Je kunt het verstoppen van een dakgoot voorkomen door tussentijds de bladeren en het vuil van het dakgoot te verwijderen. Uiteraard kan dit alleen als je bij het dakgoot komt en is het af te raden om dit zelf te doen als het dakgoot te hoog is om te bereiken. Je kunt dit ook uitbesteden aan een dakgoot schoonmaker.

De prijs voor dakgoot reinigen ligt tussen de €45 en €55 euro per lopende meter.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers